DSCN4382
Nieuws, België -

Israël weert pro-Palestijnse reizigers (met foto’s)

De Israëlische autoriteiten proberen er alles aan te doen om te vermijden dat pro-Palestijnse activisten vanuit Europa naar Israël afreizen. Enkele honderden activisten waaronder 60 Belgen waren van plan om deel te nemen aan de internationale missie 'Welcome to Palestine'. Luchtvaartmaatschappijen kregen de opdracht om activisten te weren.

zondag 15 april 2012 14:07
Spread the love


doc
Israël heeft verschillende luchtvaartmaatschappijen een lijst gestuurd met 1200 namen van activisten die niet naar Tel Aviv mochten afreizen. En dreigde met sancties als de luchtvaartmaatschappijen niet meewerkten. O.a. Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa, Air France, Swiss Air en Brussels Airlines hebben de vraag ingewilligd en de reizigers verwittigd dat ze niet mochten afreizen.

De actievoerders lieten in een persbericht weten dat minstens één Belgische passagier te horen kreeg dat het een richtlijn was van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dat zij zich gemengd hebben.

In een aantal luchthavens waren er acties, ook in Zaventem om te protesteren tegen deze weigering. Verschillende demonstranten werden opgepakt.

Met de campagne “Welcome in Palestine” die vorig jaar al begon, willen de betogers het recht opeisen om vrij te kunnen reizen in de Palestijnse gebieden.

Ook in de luchthavens in Israël is naar verluidt extra politie ingezet. Zo zou er op de luchthaven Ben Goerion in Tel Aviv 650 extra veiligheidsmensen zijn ingezet. Er zouden al vier activisten zijn tegengehouden.

ACTIE LUCHTHAVEN ZAVENTEM

ACTIE LUCHTHAVEN MANCHESTER

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!