Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Breakdance, Touwtjespringen, Double Dutch Contest, Planet Jump Rope -

Wereldtop rope skipping in Antwerpen

ANTWERPEN - Tijdens de Double Dutch Contest op 12, 13 en 14 april staat de stad in het teken van rope skipping met workshops, battles en een internationale wedstrijd waaraan de beste teams zullen deelnemen. Double Dutch is een mix van breakdance, dans, gymnastiek en rope skipping. De wedstrijd bestaat uit een snelheidsproef en een vrije oefening. Tussen de proeven zijn er special acts.

vrijdag 13 april 2012 11:10
Spread the love

Op vrijdag 13 april organiseert de club Planet Jump Rope de zesde editie in België en dit in de Arenbergschouwburg. Iedereen die naar die wedstrijd gaat kijken, zal merken dat rope skipping veel meer is dan zomaar touwtjespringen. Er zijn teams uit Frankrijk, Hongarije, Engeland, Japan, VS en – niet te vergeten – België van de partij.

De Double Dutch Night vindt plaats op 14 april in het Kievitsnest, een ontwijde kerk aan de Provintiestraat 112 (19 tot 22 uur). Meer info op: www.ddcb.be.

Hierbij wat sfeerfoto’s van rope skipping gemaakt donderdagmiddag op de Antwerpse Groenplaats.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!