De eerste actievoerder wordt meegenomen
Nieuws, Samenleving, België, Hongerstakers, Asiel en migratie, PS-gebouw -

“Di Rupo moet beloftes nakomen” Sympathisanten bezetten PS-gebouw

BRUSSEL - Op vrijdag 13 april drongen sympathisanten van de hongerstakers aan de VUB het hoofdkwartier van de PS binnen. De groep eiste dat premier Elio Di Rupo zijn beloftes nakomt en een oplossing voor de hongerstakers zoekt. 8 sympathisanten werden tijdens de actie opgepakt door de politie.

vrijdag 13 april 2012 15:15
Spread the love

Het studentencollectief sans-papiers van de VUB, dat het Brusselse hoofdkwartier van de PS bezette, pikt het niet dat premier Di Rupo (PS) niet meer praat over de vooruitzichten van de hongerstakers. Nochtans liet de premier bij het begin van de hongerstaking weten dat hij de hongerstakers, die nu al 91 dagen niet eten, steunde. Hij beloofde toen in een brief dat hij zou zoeken naar een oplossing.

De bezetters eisten een ontmoeting met de premier om over de situatie van de hongerstakers te praten. Maar in plaats daarvan werd het bezette balkon door de politie ontruimd. Acht actievoerders werden gearresteerd en afgevoerd.

Eerder deze week stapten de actievoerders naar het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Maggie De Block (Open VLD) en naar het kabinet van premier Di Rupo.

De arts die de hongerstakers begeleidt, Rita Vanobberghen, zei toen dat de hongerstakers graatmager en verzwakt waren. Een andere actievoerder liet al weten dat de acties gewoon zullen doorgaan tot er een oplossing komt en ze een afspraak hebben met het kabinet-Di Rupo.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!