Fuck Electrabel
Hassel, t, Animo, energie, elektriciteitsprijzen -

Fuck Electrabel

woensdag 11 april 2012 20:43
Spread the love

Op dinsdag 10 april vondt er ‘s avonds een actie plaats van Animo Limburg en Animo Hasselt op de Zuivelmarkt in Hasselt.  De titel is fuck Electrabel, omdat wij tegen de hoge energieprijzen zijn van de elektriciteit.  Door de prijsstijgingen kunnen veel mensen hun facturen niet meer betalen.

En elektriciteit is een basisbehoefte om goed te kunnen leven.  Koken, tv kijken, het licht aanmaken, enz…  Als symbool voor de actie lezen wij boeken met onze zaklamp of met een kaars aan, want als de rekening de hoogte in gaat zouden wij waarschijnlijk zo moeten leven.  Ook steken wij kaarsjes aan voor de gezelligheid, maar door de nattigheid mislukt het plan een beetje.

Door het slechte weer zijn er niet veel passanten, maar wie komt is wel geïnteresseerd in deze actie om de energiefactuur omlaag te maken.  België is gekend als het land met de hoogste energiefactuur, en onze eis is dezelfde prijs als in de rest van Europa.  We hopen dat er binnenkort verandering in komt.

take down
the paywall
steun ons nu!