Database crash
Verslag, Nieuws, Racisme, België, Vlaams Belang, Cyberactivisme, MZP, Online-actie -

Meldpunt illegaliteit na dag plat

Een stortvloed van onzinmeldingen legde de VB-webstek 'Meldpunt Illegaliteit' plat nadat die nog geen dag online was.

dinsdag 10 april 2012 22:57
Spread the love

Dezelfde dag dat Filip Dewinter het ‘Meldpunt Illegaliteit‘ van het Vlaams Belang aankondigde in de pers beet het initiatief al in het zand.

In de loop van de namidag was de webstek reeds even onbereikbaar omdat de beschikbare bandbreedte werd overschreden.

Rond 21u00 ‘s avonds verschenen de berichten “Fout bij het maken van de databaseconnectie” en “Website onbereikbaar” wanneer er naar de site werd gesurft.

Eerder op dinsdag was op Facebook de oproep verschenen om de webstek te overladen met meldingen over de illegaliteit van de site zelf.

Honderden burgers bestookten vervolgens de webstek met meldingen die de spot dreven met het initiatief en het Vlaams Belang.

De webmaster van het VB trachtte de toeloop in te tomen en de actie te ontmoedigen door het meldingsformulier te voorzien van een captcha, een onderwerpregel toe te voegen en alle velden verplicht te maken. Dit kon echter niet baten.

We vernamen dat er meldingen bij waren van enkele honderdduizenden woorden lang. Zulke brokken tekst zijn makkelijk te produceren in het tekstverwerkingsprogramma Word met functies als =rand() of =lorem().

Uiteindelijk begaf de database van de site het onder de druk van het protest.

PR-gewijs moet het resultaat van deze protestactie een opdoffer zijn voor Dewinter en het Vlaams Belang na de ruime nationale en internationale persaandacht die het meldpunt kreeg.

Update

Dinsdagnacht kwam de site weer online. Het invulformulier is wel verdwenen. Wie een melding wil doen, moet nu een mailtje sturen naar info@meldpuntillegaliteit.be. Benieuwd hoelang de site nu online zal blijven.

Volgens VB’er Dewinter is het allemaal de schuld van DeWereldMorgen.be. Vanmorgen postte hij dit op Twitter:

De #ABVV website ‘De Wereld Morgen’ heeft geprobeerd via DDOS-aanval #meldpuntillegaliteit.be plat te leggen. Niet gelukt! Terug online….

— Filip Dewinter (@FDW_VB) April 11, 2012

 

Een voorbeeld van de onzin die de site te verwerken kreeg:

DeWereldMorgen.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!