Lokaal, Antwerpen -

Pasen 2012 in Antwerpen: Méér dan een chocoladefestival…

Op Witte Donderdag organiseerde het St. Julianusgasthuisberg haar jaarlijkse Pelgrimstafel. Deze traditie dateert uit de 16de eeuw en vindt traditioneel plaats de week voor Pasen. In het kader van "50 jaar Hotelafdeling" verleende de provinciale school PIVA hier haar medewerking voor. deze historische tafel kon overdag bezocht worden door het publiek.

zondag 8 april 2012 20:00
Spread the love

 ‘s Avonds werden  12 minderbedeelden uitgenodigd om de maaltijd te gebruiken. Ter gelijke tijd vond in het Sint-Andrieskerk de  viering rond een tafel plaats. Voor de gelegenheid werden de voeten van 12 parochianen gewassen.

Op Goede Vrijdag trok  vanuit de Kathedraal tot aan de Sint-Joriskerk de jaarlijkse tocht. Zo’n 500 mensen liepen in alle stilte mee.

Uitgebreide fotoreportage is te bekijken via:

http://www.flickr.com/photos/77059189@N08/sets/72157629768510101/show/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!