Shortlist Guido Gezelleprijs 2012

Shortlist Guido Gezelleprijs 2012

De dienst Cultuur Brugge presenteert de shortlist van de Guido Gezelleprijs 2012. De winnaar van de prestigieuze Guido Gezelleprijs, waar een niet onaardige geldprijs van 5.000 euro aan verbonden is, maken ze bekend op Poëzienacht Brugge op 5 mei 2012 in het Concertgebouw. Friedl' Lesage presenteert en actrice Joke Devynck brengt gedichten van de genomineerden.

zondag 1 april 2012 13:26
Spread the love

Uit de 125 inzendingen stelde de 3-koppige jury de volgende shortlist samen:

  • Eva Gerlach –  Kluwen (De Arbeiderspers)
  • K. Michel – Bij eb is je eiland groter (Augustus)
  • Albertina Soepboer – De trektocht (Contact)
  • Leonard Nolens – Zeg aan de kinderen dat wij niet deugen (Querido)
  • Erik Spinoy – Dode Kamer (De Bezige Bij Antwerpen)

In 2012 reikt de dienst Cultuur Brugge opnieuw de Guido Gezelleprijs uit. Deze 3-jaarlijkse literaire wedstrijd is reeds aan de negende editie toe. Auteurs konden Nederlandstalige poëziewerken indienen op voorwaarde dat ze oorspronkelijk Nederlandstalig zijn en voor het  eerst in boekvorm zijn gepubliceerd tussen 1 december 2009 en 1 december 2011. Bloemlezingen kwamen niet in aanmerking. Er mocht één poëziebundel ingezonden worden per auteur.

Als voorloper van Poëzienacht Brugge presenteert de dienst Cultuur Brugge een poëziebrunch. Tijdens de Week van de Amateurkunsten (WAK) organiseert dienst Cultuur samen met Brugge Plus een poëziebrunch. Geniet met een kopje koffie en een boterkoek van deze poëtische happening! 

Poëziebrunch: Za 28 april van 11u tot 13u, Burg, Brugge (onder de bomen)
Poëzienacht Brugge: Za 5 mei vanaf 19.30u, Concertgebouw Brugge

Tickets voor Poëzienacht Brugge kunnen worden gekocht bij In & Uit en via www.ticketsbrugge.be.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!