Foto's:Han Soete
Nieuws, België, Nato -

500 actievoerders sluiten de NAVO

Een 500-tal vredesactivisten voert zondag op initiatief van Vredesactie een geweldloze actie aan de NAVO. De deelnemers proberen geweldloos de terreinen van de NAVO te betreden en zullen proberen het NAVO-hoofdkwartier te sluiten. Hiermee willen ze het bestaan van de NAVO in vraag stellen. Delegaties uit tien Europese landen nemen deel aan de actie.

zondag 1 april 2012 15:42
Spread the love

De activisten hebben een duidelijke boodschap aan de staatshoofden en regeringsleiders die op 20 en 21 mei samenkomen op een NAVO-top in Chicago: “wij willen geen rakettenschild, geen NAVO-soldaten in Libië of Afghanistan, geen nutteloze en gevaarlijke kernwapens in ons land.”

“Waar vrede op het spel staat, is geweldloze interventie immers noodzakelijk. Een militaire alliantie zoals de NAVO, van een selecte club landen die wereldwijd oorlog voert, die kernwapens bezit en bereid is ze als eerste te gebruiken, is een gevaar voor de wereldvrede”, klinkt het bij Vredesactie.

483 activisten werden administratief aangehouden terwijl ze het NAVO-terrein probeerden te betreden. Zij zullen vanavond al opnieuw worden vrijgelaten. De meeste arrestaties gebeurden op de grasvlakte aan de achterkant van het NAVO-terrein. Zo’n 15 activisten is ook echt over de omheining geraakt.

Bij de hoofdingang van het NAVO-hoofdkwartier voerden ook nog tientallen mensen actie. Zij bleven achter de friese ruiters omdat ze geen zin hadden om te worden opgepakt.

Bekijk hier de beelden

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!