Reportage, Nieuws, Dour, Lokerse Feesten, Absynthe Minded, Oneohtrix Point Never, De week in muziek, Leonard Cohen, Philip Glass, Sigur rós -

LuisterPost: de week in muziek 270312

Allerhande nieuws: Leonard Cohen houdt wereldpremière in Gent, Sigur Ros brengt nieuwe cd uit in mei en nieuwe namen voor Cactus, Lokerse Feesten en Dour. Philip Glass geremixed door Oneohtrix Point Never en de superexclusieve video van Absynthe Minded.

dinsdag 27 maart 2012 00:02
Spread the love

Cohen in Gent (bis)

Hij bracht een dijk van een plaat uit en nu is hij ook weer terug in Gent, deze zomer. Hij opent er zijn wereldtournee op 12 en 14/08 op het Sint-Pietersplein. De tickets kosten € 98,5 – 88,5 – 78,5 – 58,5 (inclusief servicekosten en inclusief gebruik van de pendelbussen van en naar parking Flanders Expo). De voorverkoop start op vrijdag 30 maart om 9u via: www.sherpa.be en +32 (0)70 25 20 20. Er is een limiet van 6 tickets per bestelling. Enkel genummerde zitplaatsen. Alle info op www.leonardcoheningent.be

Cactus in Brugge

Het Cactus Festival kondigde al eerder Chris Cornell, Yeasayer, Grant Lee Buffalo, Emiliana Torrini, Explosions In The Sky, Low, C.W. Stoneking en Kurt Vile aan en pakt vandaag uit met John Hiatt & The Combo, Paolo Nutini, Razorlight, Black Box Revelation, Aloe Blacc, Woven Hand, Trixie Whitley en Shantel & Bucovina Club Orkestar uit. Kwaliteit reeds verzekerd dus op 6, 7 en 8 juli in het Minnewaterpark!

Lokeren en Dour

De Lokerse Feesten kondigden dan weer Selah Sue, Damian ‘Jr Gong’ Marley, Trentemoller (dj-set), The Australian Pink Floyd Show en ‘t Hof van Commerce aan.
Terwijl Dour uitpakt met Tiken Jah Fakoly, Dub Syndicate, Cornell Campbell and Soothsayers, Reality Shock Soundsystem feat. Kris Kemist, Aqua Levi, Erroll Bellott, Solo Banton, Dixie Peach…, The Twinkle Brothers feat. Della Grant, Zion Gate Hi Fi feat. Ras Abubakar, Miniman, Ras Mc Bean, Anthony John & MC Prince…

Valtari van Sigur Ros

De langverwachte nieuwe cd Valtari van Sigur Ros  verschijnt op 26 mei en bevat de volgende tracks:
Ég Anda
Ekki Múkk
Varúð
Rembihnútur
Dauðalogn
Varðeldur
Valtari
Fjögur píanó

Het alvast als vanouds weemoedig broeierige Ekki Múkk kan vanaf nu beluisterd en gekocht worden op soundcloud.

Philip Glass

Van Philip Glass komt er op 26 juni een remixplaat uit die werd samengesteld door Beck. De plaat bevat remixen van Glass’ werk door Tyondai Braxton, Memory Tapes, Cornelius, Jóhann Jóhannsson, Amon Tobin, Nosaj Thing, Silver Alert en anderen. Een remix door Oneohtrix Point Never werd geweigerd en net die bijdrage kunnen we u laten horen. Luister maar hier.

The Most Exclusive Video Ever

Op 2 april lanceert Absynthe Minded de video van hun nieuwe single “Space”. De video zal nergens te zien zijn, toch niet op de gebruikelijke tv kanalen, websites of youtube. Alleen op mostexclusivevideoever.com, en alleen als de single op dat moment op een radio te horen is. “Space” heeft een audio watermark gekregen. Zodra de single op een radio speelt, gaat er een signaal naar mostexclusivevideoever.com, en begint de video automatisch te spelen op de site. De volgende 10 Europese radio stations ontvingen een single met audio watermark: Studio Brussel & Pure FM (België), BBC Radio 1 (UK), Flux FM (Duitsland), Oui FM (Frankrijk), 3FM (Nederland), Rouge FM (Zwitserland), Virus (Zwitserland), FM4 (Oostenrijk) en Radio 3 (Spanje). Een kleine preview van de video valt nu al te zien.

take down
the paywall
steun ons nu!