merc1

Oh Lord, won’t you buy me a Mercedes-Benz

vrijdag 23 maart 2012 11:30
Spread the love

Oh Lord, wont you buy me a Mercedes Benz
My friends all drive Porsches, I must make amends,
Worked hard all my lifetime, no help from my friends
So Lord, won’t you buy me a Mercedes Benz

Oh Heer, wil je me een Mercedes Benz kopen,
Mijn vrienden rijden allemaal in Porsches, daar moet ik iets aan doen
‘k Heb heel mijn leven hard gewerkt, zonder hulp van mijn vrienden
Dus Heer, wil je me een Mercedes Benz kopen

Eerste strofe uit een a capella liedje, geschreven en opgenomen door Janis Joplin, drie dagen voor ze op 4 oktober 1970 aan een overdosis heroïne overleed.

Ingenieurs Gottlieb Daimler en Carl Benz stichten in 1890 de Daimler Motoren Gesellschaft (DMG) voor de fabricatie van de technologische uitvinding van het ogenblik: de auto.  Ze werden zich snel bewust van het belang van een ‘imago’. Dat werd de bekende driehoekige ster en een goed klinkende naam.

Die naam vonden ze bij Mercedes Jellinek, de charmante dochter van een bevriend zakenman. Mercedes is een Spaanse meisjesnaam, die ‘gratie’ betekent. Oorspronkelijk ging het Mercedes-Daimler worden maar het werd Mercedes-Benz.

In de jaren ’30 had het bedrijf nog een paar originele ideeën voor reclame, zie de poster hierboven … 

take down
the paywall
steun ons nu!