Lokaal, Antwerpen, Peter Holvoet-Hanssen, Lebuin d'haese, Occupy antwerpen, GAS-boetens, Anti-gasboetelied, Jokke Schreurs -

Kunstenaars tegen GAS-boetes

In Antwerpen voerden zij samen met een honderdtal zielgenoten, actie tegen de willekeur en het politiek misbruik van GAS boetes. Zij vinden het een absurditeit dat het samenkomen om te praten op een OPENBAAR plein weken op voorhand moet aangevraagd worden bij de stad.

donderdag 22 maart 2012 15:46
Spread the love

Kunstenaars zijn erg gevoelig als het om beperking van het kritische en het vrije denken gaat. Uit die vrijheid puren zij immers hun artistieke mogelijkheden. Als burgers worden gemuilkorfd, worden ook zij als kunstenaars de ruimte ontnomen om te denken en te handelen. Het ene gaat met het andere samen. Een repressieve overheid die het vrije denken aantast, is een gevaar voor elk creatief mens en ondermijnt de democratie.

Vanuit deze bezorgdheid willen zij het stadsbestuur dringend vragen zijn beleid te wijzigen en de publieke ruimte vrij te laten voor de denkende en creatieve inwoners. Antwerpen, met de haven als poort op de wereld, mag zich niet bekrompen opstellen tegenover “het andere geluid”. De poort moet open blijven, de gedachten moeten zich kunnen confronteren. Laat de pleinen en straten van deze stad de ontmoetingsplaats blijven voor een variëteit in het denken, de basis van elke gezonde democratie. We moeten toch niet beginnen vrezen dat ons stadsbestuur ons deze democratische rechten wil ontnemen?

Op deze  actie  waren  ondermeer aanwezig  muzikant Jokke Schreurs, schrijver Jeroen Olyslaegers, Wim Van Hees van actiegroep Ademloos en ex-stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen en veelzijdig kunstenaar  Lebuïn D’Haese.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!