Palestina Solidariteit vzw veroordeelt aanslag Toulouse

Palestina Solidariteit vzw veroordeelt aanslag Toulouse

woensdag 21 maart 2012 19:00
Spread the love

21 maart 2012 – Op het ogenblik waarop deze persmededeling geschreven wordt, is de dader van de aanslag op drie kinderen en een leraar in een Joodse school in Toulouse nog niet ingerekend. Volgens verschillende media zou hij o.a. gezegd hebben de dood van Palestijnse kinderen te willen wreken.

Het zal voor ieder weldenkend mens evident zijn dat racistische aanslagen plegen – zoals de aanslag in Toulouse er kennelijk één was – ingaat tegen het wezen zelf van de werking van organisaties die onrechtvaardigheid bestrijden, met name de Palestina-beweging. Het is net de verschillende behandeling op etnische basis – i.e. racisme –  in Israël en in de door Israël bezette gebieden die aan de basis ligt van wat er in Palestina misgaat en waartegen organisaties, ook Joodse, in België én in Palestina, opkomen.

Palestina Solidariteit, een Vlaamse vzw die in België de bewustmaking rond de Palestijnse kwestie bij zowel het publiek als media en politici probeert ingang te doen vinden, veroordeelt dan ook ten stelligste iedere vorm van racisme, het weze in daden of in woorden. Palestina Solidariteit ijvert op geweldloze wijze voor de oplossing van het Palestijns-Israëlisch conflict op basis van de principes van het internationaal recht, democratie en de mensenrechten.

Myriam Vandecan, voorzitster Palestina Solidariteit vzw
info@palestinasolidariteit.be

take down
the paywall
steun ons nu!