A Song a Day : Dizzy Mandjeku acoustic rumba quartet

A Song a Day : Dizzy Mandjeku acoustic rumba quartet

maandag 19 maart 2012 17:24
Spread the love

Dizzy Mandjeku (gitaar), Nana Akumu (zang), Baniel Mbambo (zang) en Malage de Lugendo (zang en percussie) zijn vier ex-leden van het legendarische ‘Tout Puissant OK Jazz’ onder leiding van François Luambo Makiadi , beter bekend als «Franco», de meester van de Congolese rumba. Dit orkest uit Kinshasa is een mijlpaal van de Congolese en bij uitbreiding Afrikaanse muziek. Samen brengen deze vier topmuzikanten nummers uit het Kinshasa van de jaren ’50 en voor ons spelen ze ‘Bolengo ya la joie’ van Lucie Yenga. De titel betekent ‘liefde in de vreugde’ of ‘vreugde in de liefde’ en de tekst gaat dan ook over de kracht van liefde en trouw die het wint van kwade tongen. Ze zingen dat het beter is to the point te zijn dan weg te lopen, wat direct ook blijkt ook uit hun overdonderende présence.

Productie: Jacoba Kint, Morgane Mathieu

Beeld: Rafael Serenellini, Justine vande Walle, Zeno Graton

Geluid : Cédric Plisnier, Arthur Benedetti

A Song a Day: http://www.muziekpublique.be/nieuws/extra/a-song-a-day-videos/?lang=nl

Muziekpublique: http://www.muziekpublique.be

take down
the paywall
steun ons nu!