kleur 't zand 20120317 0058
Samenleving, Lokaal, Brugge, Verdraagzaamheid, Occupy -

‘Kleuren voor meer verdraagzaamheid’ in Brugge

BRUGGE - De wereld om ons heen lijkt steeds grijzer en grimmiger te worden. We lijken steeds minder van elkaar te kunnen ‘verdragen’, plooien terug op onze eigen ‘clan’. Hierdoor groeit het wantrouwen tegenover ‘de ander’ en wordt het leven ‘kleurlozer’. Occupy Brugge wil ingaan tegen deze tendens.

maandag 19 maart 2012 11:55
Spread the love

Zaterdag 17 maart trokken enkele Occupyers beladen met stoepkrijt naar ‘t Zand in Brugge. Daar begonnen ze te kleuren voor ‘meer verdraagzaamheid’ in onze samenleving. Hoewel het nogal koud was, kwam er heel wat volk opdagen. Jongeren van VKSJ, de Chiro, ouders met kleine kinderen, toevallige voorbijgangers … toverden vlinders, zonnen en bloemen op de grijze tegels.

Samenleving

Mensen verwoorden hun verlangen naar een warmere samenleving. Er kwamen leuzen tegen homohaat, onverschilligheid, dierenleed, oorlog. Ook de massamedia en de regering werden op de korrel genomen omdat zij niet lijken te horen wat er bij de mensen leeft.

Sfeer

De sfeer op het plein was opperbest. Mensen die elkaar niet kenden, begonnen een praatje met elkaar bij een kopje heerlijk warme soep, tekenden elkaars contouren op de grond ….
Verschillende mensen tekenden samen een grote wereldbol. Spontaan gingen mensen er rond liggen als een soort beschermende krans.

Ook de weergoden waren de actie genegen. Het begon pas te regenen toen alles weer was opgeruimd. Een kind vroeg aan zijn vader of ze morgen weer mocht komen kleuren. Heel wat toeristen zullen hun verwanten foto’s laten zien van een hartverwarmend Brugge.

take down
the paywall
steun ons nu!