Verslag, Nieuws, Samenleving, België, Lokaal, Brussel -

Duizenden moslims op rouwmars voor vermoorde imam

In Brussel zijn enkele duizenden moslims opgestapt in een rouwmars voor de imam die maandag omkwam toen een man brand stichtte in een sjiitische moskee.

zondag 18 maart 2012 16:47
Spread the love

De witte mars begon aan de moskee in Anderlecht en trok langs de kleine ring naar het Justitiepaleis. De sfeer was zeer ingetogen. Er was bijna geen geluid te horen. Heel wat mensen droegen witte bloemen. Er waren bijna geen bordjes of spandoeken te zien. Enkele mensen droegen wel een foto mee van het slachtoffer.

De organisatoren benadrukken dat zij zich niet willen laten verdelen.

De 46-jarige imam Abdullah Dahdouh, vader van vier kinderen, kwam om het leven toen een man de moskee binnenstormde en er brand stichtte terwijl een tiental mensen aanwezig was. De dader kon overmeesterd worden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!