Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Fukushima, Mijn boom in de stad, Kodo drummers -

Kernramp Fukushima herdacht in Antwerpen

ANTWERPEN - De eerste verjaardag van de kernramp in Japan werd in Antwerpen op een bijzondere manier herdacht. Op zondag 11 maart werd door de actie 'Mijn Boom in de Stad' een Japanse boom geplant als herdenking aan de aardbeving en tsunami van 11 maart 2011 in Japan die velen doden en miljarden euro schade aanrichtte.

maandag 12 maart 2012 18:45
Spread the love

Deze boom werd opgedragen aan de Japanse gemeenschap in aanwezigheid van een afvaardiging van de Japanse ambassade en de consul van Japan.

Ook de ambassadeurs van de actie ‘Mijn Boom in de Stad’, Sandrine en schrijfster Ria Maes waren aanwezig. Evenals de  Antwerpse schepen voor Leefmilieu, Guy Lauwers, en districtsschepen voor Groenvoorziening Tatjana Scheck.

De boom werd versierd met papieren kraanvogels. Deze hebben een grote betekenis voor de Japanse gemeenschap en geven hoop weer. De ceremonie had plaats op de Plantin & Moretuslei aan een Japanse ginkoboom die vorige week geplant werd. Muzikanten bespeelden Japanse drums.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!