Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Folklore, De Vette Week, Vette os, De Koninklijke Maatschappij van Sint Jan., Veeprijskampen, Keurslagers -

Antwerpen: vetste ‘os’ 2012 woog 1.207 kg

ANTWERPEN - Eén van de oudste tradities in Antwerpen vond zaterdag 10 maart plaats op de Grote Markt. Voor de 157ste keer ging de Koninklijke Maatschappij Sint-Jan op zoek naar het zwaarste rund. Eén voor één werden de runderen gewogen op de oude waag die nog dateert van de tijd van Napoleon.

maandag 12 maart 2012 19:18
Spread the love

De naam ‘Vette Os’ zal wel altijd blijven bestaan, maar eigenlijk dekt de vlag de lading niet meer. De beesten die op de weegschaal gaan, zijn allemaal vrouwelijke dieren, koeien dus (vaarsen voor de kenners). Vroeger werden de stieren gecastreerd omdat ze dan rustiger werden. Een os is dus een ontmande stier. Maar dat zal het talrijk opgekomen publiek worst wezen, het kwam voor de ambiance. Enkele sfeerbeelden.

take down
the paywall
steun ons nu!