Nachtelijk schietincident te Antwerpen en “Vlaamse perceptie”

Nachtelijk schietincident te Antwerpen en “Vlaamse perceptie”

zaterdag 10 maart 2012 14:51
Spread the love

In volle krokusvakantie (tenzij ik me vergis), in volle nacht, wordt in Antwerpen (of is het Kortrijk?) in een café tussen Albanezen een schot gelost. Er is een inslag in de poort van een school in de omgeving. De politie verwittigt de burgemeester niet en behandelt de zaak als een ‘fait divers’ (let wel: hun woordkeuze). De burgemeester laat, wanneer hij het later hoort, de zaak verder door het parket afhandelen. De schooldirecteur contacteert de burgemeester niet, en laat de media onmiddellijk weten dat hij acties plant. De burgemeester laat weten dat de schooldirecteur eigenlijk hem eerst had kunnen contacteren om zijn versie te horen en zegt dat de politie de zaak als een ‘fait divers’ aan hem overgemaakt heeft. Tot daar de zakelijke feiten.

_ De Vlaamse media vinden het heel erg dat de Antwerpse (of is het de Kortrijkse?) burgemeester zo lauw reageert. Onmiddellijk wordt ook ruimte gecreëerd voor Opiniebijdragen die de Antwerpse burgemeester onwaardig vinden.

_ Tsja… Ondertussen lees ik in Brussel Deze Week dat de betrokken burgemeester proportioneel veel meer fondsen naar zijn stad kan aantrekken in het kader van stedelijke vernieuwing dan een collega burgemeester in een aanpalende gemeente (- waarschijnlijk omdat hij daar veel moeite voor doet, vermoed ik), maar dat onooglijk detail is evident onbelangrijk in de “Vlaamse perceptie”.

_ Vervang nu Antwerpen (of Kortrijk) door Molenbeek… en je zal de “Vlaamse perceptie” in een juister kader kunnen plaatsen…

_ Ik heb dit geschreven naar aanleiding van de reacties in enkele Vlaamse media op een nachtelijk schietincident te Molenbeek, overigens – tenzij ik me vergis –  in volle krokusvakantie.

take down
the paywall
steun ons nu!