Verslag, Nieuws, Radiohead, Concertaankondigingen -

Radiohead komt naar Sportpaleis

Op donderdag 18 oktober komt één van 's werelds beste - en zeker de origineelste -topbands naar het Antwerps Sportpaleis. Inderdaad: Radiohead is niet alleen in verwachting van een nieuwe plaat, maar knoopt er ook een tournee aan vast.

dinsdag 6 maart 2012 10:08
Spread the love

Waardig ouder worden, het is maar weinig bands en artiesten gegeven. Meestal zakken de ambitie en de artistieke kwaliteit, laat staan de relevantie, van kunstenaars na een tijdje. Maar niet zo met Radiohead, de groep van Thom Yorke die al sinds 1992 bezig is. Lange tijd dachten we dat ‘The Bends’ (’95) hun hoogtepunt zou blijven, maar na hun werelddoorbraak met ‘OK Computer’ zochten ze de vrijheid op en kregen we een gestage stroom van de meest originele muziek die een succesvolle band kan maken. En dat zonder kwaliteitsverlies en met veel artistieke bravoure. We denken maar aan de twee recentste cd’s/downloads ‘In Rainbows’ (2007) en ‘The King Of Limbs’ (2011) die beiden hoog eindigden in onze jaarlijsten. 

Radiohead plant nu ook een Belgisch concert. Op donderdag 18 oktober staat de Britse formatie in het Antwerpse Sportpaleis. De ticketverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag 9 maart om 9u. Tickets via Proximus Go For Music op 0900 2 60 60 (50 cent per minuut) of via proximusgoformusic.be.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!