Getuigenis uit Buenos Aires

Getuigenis uit Buenos Aires

dinsdag 6 maart 2012 05:10
Spread the love

Als reactie op het artikel in De Wereld Morgen van 5 maart 2012 over Argentinië en de dollars, schrijft mijn zoon, die in Buenos Aires werkt en gehuwd is, het volgende:

Klinkt interessant allemaal. Leuk om te horen van je weekend en goed om nog eens grondige journalistiek te zien over dit soort complexe thema’s. Ik vind het nog steeds moeilijk te begrijpen wat er hier allemaal aan de hand is met de economie. De importrestricties zijn wel heel streng. Onze bureaustoelen van het werk zitten al meer dan 3 maanden vast bij de douane. Dus moeten we het voorlopig wat minder comfortabel doen. De ijskast die we 6 maanden geleden kochten kost nu meer dan het dubbele, etc. En vorige maand hebben ze de lonen van de senatoren verdubbeld naar 6000 euro per maand, terwijl het minimumloon hier rond de 300 euro ligt. Veel redenen voor verbaasdheid en onmacht bij de mensen hier. De enige die nog dollars kunnen kopen als een veilige belegging is de staat, er is een zwarte markt voor dollars waar die 20% duurder is…

Maar ja, de mensen zijn dit en alle corruptie al zo gewend dat er waarschijnlijk nooit echt een opstand of revolutie van zal komen..

take down
the paywall
steun ons nu!