Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Kinderopvang, Kinderdagverblijf, Kindvriendelijke opvang -

Het AG Kinderopvang Antwerpen is er voor alle kinderen

ANTWERPEN - Dinsdag huldigde schepen Leen Verbist (SP.A) het nieuwe stedelijke kinderdagverblijf Brabbel feestelijk in. Het eerste volledig afgewerkte nieuwbouwproject past in het Masterplan Kinderopvang van de stad Antwerpen en creëert bovendien bijkomende capaciteit. Het nieuwe kinderdagverblijf heeft een opmerkelijke architectuur waarbij energie-efficiëntie centraal staat.

woensdag 29 februari 2012 15:05
Spread the love

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AG) Kinderopvang Antwerpen staat in voor de werking en beheer van de stedelijke kinderdagverblijven en onthaalouders. Het richt zich op kinderen die nog niet naar de basisschool gaan. Sommige onthaalouders vangen ook kinderen op tot 12 jaar voor en na de schooluren en tijdens de vakantie. De kinderdagverblijven en onthaalouders zijn professioneel uitgerust en bieden optimale ontplooiingskansen aan de kinderen.

Het AG Kinderopvang Antwerpen beschouwt kinderopvang als een basisvoorziening voor alle kinderen én wil bovendien kwaliteit garanderen. In een grootstad als Antwerpen biedt een goed georganiseerde kinderopvang immers tal van voordelen:
– de verschillende partners uit een gezin kunnen een zinvol leven uitbouwen doordat ze arbeid en gezinsleven beter kunnen combineren, vorming kunnen volgen, kunnen solliciteren, …
– de kinderopvang is ook een hefboom voor gelijke kansen. Jonge kinderen worden er opgevoed zonder vooroordelen. Kinderen met extra behoeften krijgen extra aandacht.

take down
the paywall
steun ons nu!