Nieuws, Economie, België, Economie, Stampmedia, Banken, Bankencrisis, Duurzaamheid, Triodos -

Duurzaam bankieren loont, zegt Triodos Bank

Triodos Bank België is tevreden over haar jaarcijfers van 2011. Duurzaam bankieren staat centraal en dat werpt zijn vruchten af. Met 50.000 klanten vertoont de bank een groei van 17 procent ten opzichte van 2010. Triodos wil binnen vijf jaar ook zichtrekeningen voor particulieren aanbieden.

woensdag 29 februari 2012 17:15
Spread the love

De nettowinst van Triodos Bank België bedroeg 5,6 miljoen euro in 2011 tegenover 1,5 miljoen euro het jaar voordien. De bank financierde vorig jaar 350 duurzame energieprojecten. Samen produceerden die groene stroom voor het jaarlijks gebruik van 1,5 miljoen Europese gezinnen.

Eigen profiel

Triodos onderscheidt zich van haar concurrenten door er op te hameren dat ‘winst geen doel op zich’ is. Een zeer opmerkelijke uitspraak voor een bank. Olivier Marquet, directeur van Triodos Bank België, zegt dat een overname van de bank onmogelijk is.

Dit toont de bereidheid aan van het bestuur om haar cliënteel niet in de steek te laten. Marquet bekritiseert de bonussen en de gouden parachutes in de rest van de bankenwereld omdat die “zwaar bijdroegen tot de bankencrisis”.

Ambitie

Triodos haalde vorig jaar bijna 13 miljoen euro kapitaal op. Dit jaar wil ze tussen 15 en 25 miljoen euro aantrekken. Voorlopig vervult Triodos vooral de vraag naar kredieten en spaarrekeningen. De bank wil binnen vijf jaar ook zichtrekeningen voor particulieren aanbieden. Voor 2012 verwacht de bank haar winst te verhogen.

© 2012 – StampMedia

take down
the paywall
steun ons nu!