Nieuws, Economie, België, ABVV, Brussel, Sociaal Europa, Mini-Europa, Shoppingcentra - Steven Marchand

ABVV voert actie in Mini-Europa

BRUSSEL - In augustus 2013 is de kans groot dat Mini-Europa voorgoed de deuren zal sluiten. De toekomst van Mini-Griekenland en de andere mini-EU-lidstaten komt hierdoor sterk in het gedrang. Zal het Mini-Parthenon plaats moeten ruimen voor een winstgevend shoppingcentrum? Het ABVV Vlaams-Brabant voerde een ludieke actie naar aanleiding van de Europese Actiedag voor een echt sociaal Europa.

woensdag 29 februari 2012 15:40
Spread the love

De ABVV-actievoerders bezetten woensdag symbolisch een kruispunt in Mini-Europa en richtten zich tot de echte verantwoordelijken van de crisis: de bankiers en de financiers!

De lonen zijn in Griekenland gemiddeld gedaald met 20 tot 40 procent. Het minimumloon zakt na de recente besparingen tot een 600 euro. Terwijl de prijzen in Athene vergelijkbaar zijn met de prijzen in Brussel. De werkloosheid is verdubbeld tot 20 procent. Ook het Griekse zelfmoordcijfer verdubbelde. Ziekenhuizen hebben het moeilijk om zich te bevoorraden met medicijnen. Vele Grieken kunnen de hypotheek niet meer betalen en verliezen hun huis. Jongeren willen massaal wegtrekken uit Griekenland. De actievoerders willen meer Europa! Een Europa dat zorg draagt voor zijn burgers. Een Europa dat inzet op sociale rechtvaardigheid en solidariteit. “Want daar wordt iedereen beter van. Onze voorstellen: de uitgifte van euro-obligaties, een Europees relance- en investeringsplan voor meer jobs in een duurzame economie, degelijke en toegankelijke openbare dienstverlening en een grotere tussenkomst van de Europese Centrale Bank”, aldus ABVV Vlaams-Brabant.

take down
the paywall
steun ons nu!