Het regent weer GAS-boetes, heeft -A- stad een probleem met vrije meningsuiting?

Het regent weer GAS-boetes, heeft -A- stad een probleem met vrije meningsuiting?

dinsdag 28 februari 2012 20:36
Spread the love

Antwerpen, 28 februari 2012.

Vandaag kregen al minstens twee mensen die sympathiseren met en actief zijn in de Occupy-beweging opnieuw een GAS-boete in de bus, 150€ per persoon.

De ene boete was voor mezelf en ging over 10/12, toen we op het Astridplein preventief werden gearresteerd, want we zouden een protestliedje gaan zingen. Deze boete heb ik, net zoals vorige keer,  gekregen omdat ik mee in DE ORGANISATIE zou zitten wat men denkt te kunnen bewijzen omdat ik altijd op tijd op de volksvergaderingen kom en alles achteraf netjes opruim. Ik kom ALTIJD OVERAL (ja, ik spreek in hoofdletters vandaag, ik ben namelijk WOEST en GEDEGOUTEERD) op tijd, vind ik getuigen van respect, maar dat maakt me nog geen leider.

En als ik afval heb, gooi ik dat ALTIJD in de vuilbak, ‘t stad is namelijk van iedereen en die iedereen hoeft niet in mijn vuilnis rond te hopsen, nog zo’n uiting van respect, crimineel ja ik weet het. En het is niet omdat ik een volledige zin zonder fouten kan schrijven en posten op het internet of op een plein het recht opeis op vrije meningsuiting dat ik een leider van eender wie of wat ben. Een lijder daarentegen… En tot in den treure: Occupy is een beweging, daar zijn GEEN leiders. Gaat -A- stad iedereen die sympathiseert een GAS-boete sturen misschien?

De persoon met de andere boete kreeg die voor het bijwonen van de gemeenteraad (wat een publiek recht is) waar de beboete persoon het waagde een peaceteken te maken. Nou nou nou.

Voor mezelf is dit nu al de 3e GAS-boete, en ik begin het nu stilletjesaan echt wel heel erg beu te worden. Gaat het hier om “ik heb de macht en ik ga die gebruiken ook al heb ik geen enkele goeie reden want ik zen de groten baas en ik kan da” of heeft -A- stad zoveel te verbergen en knijpt hem stevig bij het  horen van wat kritische stemmen? Bang dat er nog meer mensen hun stem gaan laten horen misschien? Wel, beste medemens, ik mag het hopen, het begint zo stilletjesaan wel tijd te worden, of gaan we ons zomaar zonder meer collectief de nek laten omdraaien dan? Kom dan achteraf niet jammeren dat je van niks wist.

Hieronder nog een recent artikel van Edith Flamand in de Juristenkrant over het politieke misbruik van de GAS-boetes, het is maar, beste stad -A-, dat u weet wat wel en niet volgens de regels der wet kan en mag. (doorbladeren tot p.12)

http://www.kluwer.be/pdf/juristenkrant/juristenkrant_20120222.html

Verdere Occupy Antwerp-perikelen kan je volgen op de facebookpagina: http://www.facebook.com/OccupyAntwerp

take down
the paywall
steun ons nu!