Actiedag 29 februari: “Europa redt zijn banken, maar vergeet zijn burgers”

Actiedag 29 februari: “Europa redt zijn banken, maar vergeet zijn burgers”

dinsdag 28 februari 2012 17:34
Spread the love

In 27 landen voeren de Europese vakbonden actie, morgen woensdag 29 februari.

Zie de Europese landkaart: http://www.etuc.org/a/9648

De enige reactie die de Europese leiders te bieden hebben zijn steeds zwaardere bezuinigingen in plaats van keuzes te maken die wel kansen op verbetering brengen. Alsmaar meer bezuinigen doet de situatie uit de hand lopen. Gerespecteerde economen zijn het er over eens dat we op die manier de economie wurgen. Griekenland is daarvan het beste voorbeeld: de harde besparingen hebben de miserie alleen maar verergerd. De Griekse economie krimpt de voorbije jaren alleen maar.

“De crisis lijkt ook alsmaar meer een alibi te worden om rechten van werknemers en sociale zekerheid af te bouwen. Onze lonen, de pensioenleeftijd, werkloosheidsuitkeringen, centraal afgesloten cao’s… als het aan de Europese Commissie ligt zetten we daar best zo snel mogelijk de hakbijl in.

“Teveel is teveel! Er bestaan alternatieven!
Voor werkgelegenheid en sociale rechtvaardigheid!

In België komen afvaardigingen van de 3 bonden samen aan de hoofdzetel van de Nationale Bank van België te Brussel, Berlaimontlaan 14,  verzamelen vanaf 13u30, actie tot 15u. Plattegrond: http://www.abvv.be/web/guest/actions-nl/-/action/626826/;jsessionid=TFQx…

Maar er zijn ook lokale acties: • Antwerpen: om 11u15 verzamelen aan het filiaal van de Nationale Bank, Leopoldplaats 8  toespraken en animatie, om 11u55 ontmoeting met directie, einde rond 12u30-13u.
• Oost-Vlaanderen: van 7u tot 9u flyeracties in alle grote stations in de provincie, om 13u samenkomst op de Korenmarkt in Gent en om 14u flashmob voor het oude postgebouw.
• Limburg: om 10u bezoek aan het filiaal van de Nationale Bank, Eurostraat 4 te Hasselt, delegatie bij verantwoordelijke. Actie in het stadcentrum met bezoek aan verschillende banken.
• West-Vlaanderen: om 10u verzamelen aan het filiaal van de Nationale Bank, President Kennedypark 43, Kortrijk, toespraken en animatie, om 11u30 ontmoeting met de directie, einde tegen de middag.
• Acties over de taalgrens en in de andere Europese landen: http://www.abvv.be/web/guest/actions-fr/-/action/623613/&p_l_id=10625

De eisen en alternatieve voorstellen tegen de besparingen: http://www.abvv.be/web/guest/actions-nl/-/action/626826/;jsessionid=TFQx… 
http://www.acv-online.be/
http://www.aclvb.be/publicaties/dossiers/dossiers/europese-actiedag-29-f… 

Motie van de Europese Metaalbonden: staken is een recht: http://www.etuc.org/IMG/pdf/EMF-EMCEF-ETUF-TCL_participation_in_ETUC_Eur…

take down
the paywall
steun ons nu!