Nieuws, Samenleving, België, Antwerpen, Antwerpen, PvdA, Openbare bank -

Actie voor een nieuwe publieke bank

ANTWERPEN - PVDA hield zaterdag een ludieke actie vóór een publieke bank aan het BNP Paribas Fortis-kantoor op de Wapper in Antwerpen. Een bank waar het spaargeld veilig is en waarvan de opbrengst de gemeenschap ten goede komt en niet de aandeelhouders en de speculanten.

dinsdag 28 februari 2012 11:15
Spread the love

Peter Mertens: BNP Paribas Fortis heeft vorig jaar 6 miljard euro winst gemaakt. Deze winst is zoals vroeger bij de ASLK helemaal niet teruggevloeid naar de samenleving, maar stroomde naar aandeelhouders en bonussen. De bankiers en afdelingen die met ons spaargeld speculeren, krijgen de hoogste bonussen. Dit perverse systeem gaat gewoon door.

take down
the paywall
steun ons nu!