Economie, Antwerpen, Lokaal, Bankencrisis, Antwerpen, Peter Mertens, PvdA, Overheidsschuld, Spaargelden, ASLK, Wouter Van Damme, BNP Parisbas Fortis, Openbare bank, Gemeentekrediet -

PVDA laat ballonnetje op voor openbare bank

ANTWERPEN - Maandagochtend kwam de PVDA voor het kantoor van BNP Parisbas Fortis aan de Antwerpse Wapper ballonnetjes oplaten om te pleiten voor een openbare bank. Sinds de bankencrisis zijn velen bezorgd om hun spaarcentjes bij de grootbanken. Tot de privatisering van de ASLK in de jaren negentig was die bank zeer populair. Waarom zou de regering het roer niet opnieuw in eigen handen nemen?

maandag 27 februari 2012 12:30
Spread the love

“Zeven op de tien Belgen zeggen dat de banken de oorzaak zijn van de crisis. Gelijk hebben ze! Daarom doen we een actie tegen de grootbanken en voor een openbare bank. Roekeloze bankiers die ons spaargeld vergokken op de beurs, dat is ontoelaatbaar.”

“Voor die centen hebben wij te hard moeten werken. Het kan ook niet zijn dat grootbanken telkenmale opnieuw via de gemeenschapskassa passeren wanneer het slecht gaat. De PVDA wil een openbare bank, onder strenge controle. Een bank waar ons spaargeld veilig is, en waar mensen terecht kunnen voor goedkope leningen”, zegt Peter Mertens, nationaal voorzitter van de linkse partij PVDA.

take down
the paywall
steun ons nu!