Nieuws, Samenleving, Vredesactie, NAVO, Gent, Actie, Gent, NATO GAME OVER, Semmerzake -

Gentse vredesactivisten huldigen stedenband Semmerzake-Kaboel in

GENT - Op zaterdag 25 februari fietsten twintig Gentenaars naar de militaire basis in Semmerzake. Ze klaagden er met een symbolische actie de rol die het Air Traffic Control Centre (ATCC) speelt in de oorlogen in Libië en Afghanistan aan.

zondag 26 februari 2012 16:20
Spread the love

De fietsers werden in Semmerzake opgewacht door enkele Semmerzakenaren die hun actie ondersteunen. Samen huldigden ze tijdens een symbolische ceremonie de stedenband tussen Semmerzake en Kaboel in.

“Want er is wel degelijk een band tussen het Oost-Vlaamse dorp en de hoofdstad van Afghanistan”, zegt Marian Coppieters uit Gent. “De luchtverkeersleiders van het ATCC begeleiden de F16’s die op weg zijn naar Libië of Afghanistan. Die bommenwerpers die in ons land opstijgen, maken ver weg burgerslachtoffers”, zegt Coppieters. “We willen niet dat oorlog wordt voorbereid en gevoerd vanuit onze achtertuin.”

Het ATCC verzorgt de luchtverkeersleiding van het militaire luchtverkeer en de coördinatie tussen burgerlijke en militaire luchtvaart. Het speelt dus ook een rol in de begeleiding van vluchten met kernwapens. De F16?s uit Kleine Brogel, die in oorlogstijd de kernwapens op hun bestemming moeten brengen, staan bij elke vlucht in contact met het ATCC.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!