Wirtschaftswunder of citroeneconomie?

Wirtschaftswunder of citroeneconomie?

donderdag 23 februari 2012 15:37
Spread the love

Onlangs verscheen een artikel over Yiannis Modalis, de modale Griek zeg maar. Uiteraard hebben de gewone Grieken erg te lijden onder de merkelwürdige dictaten van Duitse zijde. Maar heeft Max Kleinemann het dan zoveel beter ?

Onze Max is net afgestudeerd, 23 jaar oud, hij heeft een diploma van burgerlijk ingenieur op zak. Maar volgens de Hartz-regelingen kan Max verplicht worden gelijk welke job gelijk waar te aanvaarden. In concreto betekent dit dat Max in theorie een job moet aannemen als … vuilnisman. Hm.

Max woont bij zijn ouders (geen geld voor een eigen nestje) in Flensburg, vlakbij de grens met Denemarken. Steeds volgens de huidige regelgeving zou Max dus kunnen verplicht worden een job te aanvaarden in… Garmisch-Partenkirchen, vlakbij de grens met Oostenrijk. Een peulschil van zowat 800 km (in vogelvlucht wel te verstaan).Hmmm.

Wie wordt daar beter van? Zeker niet de modale Duitser die steeds meer kansen ‘krijgt” om in armoede te belanden…En op langere termijn Duitsland ook niet, want als ieder land van de EU dezelfde lage lonen en arbeidsvoorwaarden oplegt als Duitsland, dan zal het concurrentievoordeel van Duitsland smelten als sneeuw voor de zon. En de economie zal niet kunnen terugvallen op binnenlandse consumptie, want die wordt nu grotendeels uitgehold door de Kleinemanns als citroenen uit te persen.

De Duitse zeepbel zal vroeg of laat barsten…

take down
the paywall
steun ons nu!