Verslag, Nieuws, België, Vlaams Belang, Filip Dewinter, Dossier N-VA -

Filip Dewinter noemt zichzelf en VB’ers die overliepen naar N-VA racistisch

Filip Dewinter tweette donderdagmorgen zijn mond voorbij. In één ruk door noemde hij zichzelf en Karim Van Overmeire (die naar N-VA overliep) racistisch en producenten van ranzige uitspraken.

donderdag 23 februari 2012 12:51
Spread the love

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal het Vlaams Belang een klap krijgen. Veel extreemrechtse gemeenteraadsleden voelen de bui al hangen en proberen hun zitje veilig te stellen. Gisteren meldde N-VA-kamerlid Peter Dedecker op Twitter dat er “slechts een twintigtal VB”-mandatarissen overliepen naar zijn partij.

Waarop Freya Van den Bossche (sp.a) prompt reageerde: “’slechts’ noemt @peterdedecker dat. Zoals in ‘u verliest slechts 20% loon’ of ‘NVA verliest slechts 20% v haar kiezers’ #slechtstewoordkeuze”.

Maar donderdagochtend werd het pas echt interessant op Twitter. Toen N-VA-kamerlid Ben Weyts het in De Ochtend over de overstap van VB-afvallige Karim Van Overmeire had, stuurde VB-kopstuk Filip Dewinter de volgende bijzonder interessante tweet:

“’Karim Van Overmeire heeft zich altijd gedistancieerd v/ racisme VB’. Tiens, als mijn medewerker schreef hij mee h/ 70ptn-plan!”   

Dewinter onthult zo niet alleen het racistische verleden van huidig N-VA’er Karim Van Overmeire, in een ruk door geeft hij ook nog eens toe dat het beruchte 70 puntenplan racistisch is.

Dewinter heeft het dan nog over de tweede versie van het 70 puntenplan. De extreemrechtse partij gaf het oorspronkelijke plan uit 1992 in 1996 een opknapbeurt. Karim Van Overmeire zat toen inderdaad in de werkgroep die het plan actualiseerde.

De toenmalige antifascistische site Blokwatch schreef toen over die tweede versie: “Schijn bedriegt. Van een koerswending was geen sprake. Wel van een soepeler taalgebruik, al bleef dat even strakke ideeën in zich dragen. Extreem-rechts maakt zich veel acceptabeler door het raciale taalgebruik achterwege te laten.”

Dat laatste geeft nu ook Filip Dewinter toe. Ook de tweede versie waar Aalstenaar en N-VA’er Karim Van Overmeire  aan meeschreef, is een racistisch werkstuk.

Dewinter is nog meer openhartig. “VB-ers naar NVA. ‘VB vertelt ranzige praat’ zegt NVA maar VB-kiezers willen ze wel. Bezig met lijst ‘the best off’ citaten overlopers. LOL”, tweette hij ook nog. 

In die tweede tweet openbaart Dewinter dat ook sommige overlopers naar N-VA zich schuldig zouden hebben gemaakt aan ranzige praat.

take down
the paywall
steun ons nu!