Nadarafsluitingen voor het Griekse parlementsgebouw
Griekenland + eurocrisis + IMF -

Angst voor rellen

woensdag 22 februari 2012 12:29
Spread the love

Afgelopen weekend was het al hommeles op het Syntagmaplein. Op zaterdag kwamen scholieren op straat om te protesteren tegen het feit dat ze geen enkel toekomstperspectief meer hebben. Hun protest werd, zoals elk protest tegenwoordig, beantwoord met traangas en chemicaliën. Op zondag was er een betoging van de twee grote vakbonden GSEE en ADEDY, maar op het Syntagmaplein zelf stonden er maar ongeveer 3000 mensen. Protesteren de Grieken dan niet meer? Niet bepaald, de politie had de toegangswegen naar het centrale plein afgesloten om een grote manifestatie te verhinderen.

Vandaag, woensdag, wordt er weer een grote opkomst verwacht op de bijeenkomst die de vakbonden alweer hebben gepland op Syntagma om 16u. Blijkbaar zit de schrik er goed in, want rond de middag was het parlementsgebouw al helemaal afgeschermd door nadarafsluiting (zie foto).

Het is afwachten of er relletjes zullen volgen.

take down
the paywall
steun ons nu!