Finland schaart zich achter transactiebelasting
Nieuws, Wereld -

Finland schaart zich achter transactiebelasting

HELSINKI — De Finse minister van Buitenlandse Zaken Erkki Tuomioja heeft zich deze week uitgesproken voor een wereldwijde transactiebelasting. Finland schaart zich daarmee achter oproepen van de Duitse Bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy.

donderdag 16 februari 2012 12:28
Spread the love

Tuomioja was dinsdag een van de sprekers bij een internationale conferentie over het Helsinki Process in de Finse hoofdstad. De tweedaagse conferentie werd bijgewoond door internationale financiële experts, academici en afgevaardigden van burgerorganisaties.

De minister zei dat in de Europese Unie een intens debat gevoerd wordt over een transactiebelasting en dat het niet langer een intellectuele discussie is, maar een serieuze politieke poging om een dergelijke belasting op Europees niveau te introduceren.

Er is echter nog geen consensus in de Europese Unie en vooral Groot-Brittannië toont zich fel tegenstander van de belasting.

Regulering van de financiële markten en het aanpakken van belastingproblemen zijn noodzakelijk voor economische stabiliteit, zei de Finse minister van Buitenlandse Zaken. “Dat is niet onmogelijk, alles hangt af van politieke wil.” De Finse regering wil volgens Tuomioja ook werken aan de sluiting van belastingparadijzen.

take down
the paywall
steun ons nu!