Verhaal van Saladie …uit Catalunya

Verhaal van Saladie …uit Catalunya

woensdag 15 februari 2012 15:54
Spread the love

Een 84 jarige aan het woord:

Franco betekende armoe,hongeren willekeurThans wordt het slechter.Toen geen mensen op straat.Nu dit jaar 300 000 gezinnen op straat .Talloze studente MET diploma s gedurende jaren op straat en “op hotel MAMA”!

Vinden ze WEL een job dan worden ze steevast ondergewaardeerd EN betaald!De doorsnee spaanse mens onderscheidt 7 “soorten “spanjaarden:                        

                       1.De spaanse werklozen -vaak geschorst en zonder enig inkomen en die steeds schoolgeld moeten betalen en hun kinderen op school laten middagmalen tegen een overdreven prijs per maaltijd.Hotel “mama” trekt met de dag meer kandidaten want huren of een gezin vormen op eigen benen is niet langer betaalbaar.Familiale conflicten stijgen.Het onderwijsniveau is ONDERMAATS!

                        2.De zigeuners :die in gesloten kaste blijven leven en hun statuut blijven cultiveren. De staat geeft geld om ze naar school te lokken . Hun aandeel in de drug handel staat buiten kijf en ze verzekereren hun auto’s nauwelijks , ook een rijbewijs(1000€) is niet aan hen besteed. Bij accident en politie tussenkomst wordt de zaak geregeld met de portefeuille te openen. Gaat de mosso(politie)er niet op in dan wordt binnen afzienbare tijd de vrouw of zoontje van de verbalisant eens aangepakt.

                         3.De kroostrijke “moros” betalen  niets op school! Alle spaanse kinderen: Altijd
Publieke scholen -voor de gewone man). Blijven ze NIET eten dan komt controle van psychologe en sociale helpers en volgt vaak collocatie want “in het belang van kind”. Uit vrees betalen de ouders om hun kinderen niet te laten afnemen!
Saladié betaalde 400 €” schoolboeken” voor een 4 jarig buurtjongentje!

De werkeloosheid is hemeltergend en vermeerdert met de dag door “delocalisatie!

                         4.De toeristen en gepensioneerde residenten : een volgende groep die wordt gepluimd.Cadastrale last wordt met 20 % verhoogd. Ook voor hen gaat de belasting 8,3% omhoog. Als toetje staat een 2€/persoon gemeentelijke taks op de buis .Spaans KMO ‘s die voor de overheid werkten moeten méér dan een jaar wachten op hen centjes.Gevolg falingen bij de vleet. Onderhouds firma s die de stedelijke groene ruimtes onderhouden werden Meer dan een jaar NIET betaald!Werklieden hebben soms 4 maand loon achterstand!

Immobiliaria verhuren de panden(vaak) stiekum en kopen  huizen de villa s op om ze peperduur te verhuren!

                          5.De chinezen:Allen vloeiend spaanssprekend slijten 3 jaar hun “rotzooi”(=niet duurzaam!!) en laten hun winkeltje over aan een collega-chinees die hetzelfde doet over 3 jaar!Zij betalen geen belasting!

                          6.De asiezoekers en vnl de jonge vrouwen oefenen bij bosje het “oudste beroep” ter wereld uit langs de wegen. Zelfs in de winterkou.Hun  kinderen moeten OOK eten!

                          7. De 1%:zijn er ook en ook hier begint “eat the rich” te weerklinken.

Multinationals zoals Little enz nemen alles van de locale producent over. Bistiger dan ooit is de concurrentie-Schlecker ook over kop! 

Jan “met de Pet “herinnert zich de reconquista door Franco met de moorse regimenten.De kolonisatie van spanje wordt zonder wapens gevoerd maar “per vaginam”.

In Tortosa prijkt NOG steeds Franco s standbeeld  ondanks een petitie van 5000 handtekeningen !
De spanjaard ziet met lede ogen aan hoe hij over 15 ,20 jaar zal worden weggestemd!De “democratische meerderhed!!” doet politici geilen. De asiel zoekers  zijn de ergste slachtoffers. Dit scenario geldt voor gans Europa !

HIER  geen sprake van racisme maar van grondige afkeer van de spaanse politici en mossos die zoals overal iedereen dienen alles behalve de noden van de werkeloze volksmens.

take down
the paywall
steun ons nu!