Julius Uyl verovert de Boekentoren onder het motto: "Ik ben een pannenkoek"
Samenleving, België, Gent, Studentenvereniging, Universiteit, Gent, 't Zal Wel Gaan, Julius uyl -

Julius Uyl verovert Gentse universiteit

GENT - De Gentse universiteit werd de afgelopen weken verbaasd door acties van een zekere Julius Uyl. Het bleek een publieksactie te zijn van de Gentse vrijdenkersvereniging 't Zal Wel Gaan, dat hiermee knipoogt naar de activiteiten die het dit jaar ter ere van het 160-jarig bestaan ervan organiseert. Op 21 februari zal het officiële startschot gegeven worden aan het SKI Ottogracht.

woensdag 15 februari 2012 17:05
Spread the love

Behalve het mysterieuze verschijnen van Julius Uyl in de sneeuw, veroverde de mascotte van studentenvereniging ‘t Zal Wel Gaan ook met pannenkoeken op de borsten de boekentoren van de Universiteit Gent. Julius Uyl is een verwijzing naar Julius Vuylsteke, de legendarische stichter van de oudste nog bestaande studentenvereniging van Vlaanderen.

Op 21 februari wordt ‘t Zal Wel Gaan op het stadhuis van Gent welkom geheten door schepen Mathias De Clerq (Open VLD). Daarna trekt de vereniging naar het SKI Ottogracht, waar Vuylsteke in 1852 ‘t Zal wel gaen oprichtte aan het toenmalige Atheneum, thans gelegen aan de Voskenslaan. Aan de Ottogracht zal de gedenkplaat onthuld worden, wat het startschot zal betekenen voor de festiviteiten van 2012.

‘t Zal Wel Gaan kent een lange traditie aan de universiteit van Gent. In de 19de en begin 20ste eeuw speelde het een belangrijke rol in de emancipatie van de Nederlandse taal aan de universiteit. Daarnaast plaatst het de nadruk op vrijzinnig en kritisch nadenken als alternatief voor de dogma’s van de katholieke kerk. ‘t Zal is pluralistisch en politiek onafhankelijk.

Vanaf 20 uur 30 zal in het Lakenmetershuis het Festi’tZal losbarsten: een van de grootste vrijdenkersfestivals van Gent dit jaar.

take down
the paywall
steun ons nu!