“Mijn liefste”…Valentijnsbrief aan Gerardo

“Mijn liefste”…Valentijnsbrief aan Gerardo

maandag 13 februari 2012 16:37
Spread the love

Hieronder vinden jullie de brief die Adriana Pérez heeft gestuurd naar haar echtgenoot Gerardo Hernández. Gerardo zit momenteel opgesloten in Victorville, California, veroordeeld voor twee maal levenslang met daarbovenop 15 jaar. Een vriend van het koppel, Yoerky Sanchez heeft de brief via het net verspreid. Wij willen de brief graag met jullie delen, zodat ook wij noot vergeten hoe groot het onrecht is dat deze twee verliefden werd aangedaan.

Geschenk

Mijn liefste,

Valentijn, het feest van de geliefden , komt dichterbij. En opnieuw zijn wij gescheiden van elkaar. Elk jaar zeggen wij het zelfde : “Dit wordt de laatste keer!”

Ik zou naast jou wakker willen worden en je dan knuffelen, net zoals de meeste koppels doen. Vandaag benijd ik hen daarvoor. Dit recht hebben ze mij al die tijd ontzegd. Meer dan 14 jaar zonder je te kussen, aan te raken. Ik moet me tevreden stellen met het horen van je stem via de telefoon, indien mogelijk een brief of een anekdote die ik te weten kom door je creativiteit, die je zo typeert.  Of door de solidaire steun van die vele mensen die hun krachten bundelen om een glimlach van geluk op onze gezichten toveren.

Ik keek onlangs naar enkele brieven en foto’s en ik kwam één van onze laatste foto’s samen tegen. Diegene die we hebben genomen op mijn verjaardag in januari 1998 en ik kan niet vermijden om te denken aan hoe gelukkig we toen waren en nog steeds zijn. Onze ogen spraken boekdelen.
Zoals het lied zegt “Waar is mijn lente? Waar heeft de zon zich verborgen. De zon, die mijn tuin is vergeten,  die mijn ziel heeft verdord.

Ik droomde dat je vrij was, terug thuis bij mij. Terwijl ik je stevig knuffelde, vroeg ik je om me nooit meer alleen te laten. Die tijd komt! Zoals ze uitdrukking zegt.

Daarom dat ik op die dag van geluk, romantiek en kadootjes, geen beter geschenk voor je heb, dan je mijn toekomst te schenken. Want je bent al eignaar van mijn verleden en mijn heden.
Gefeliciteerd!

Kom alstublieft vlug terug. Ik heb je nodig, ik hou van je.

Je bonsaï

Meer info over de weigering van het bezoekrecht van de echtgenotes van de Cuban five: http://cubanismo.net/cms/nl/artikels/weigering-van-het-bezoekrecht-aan-twee-van-de-echtgenotes

take down
the paywall
steun ons nu!