Opinie, Vredesactie, NAVO, Kleine Brogel, NATO GAME OVER, NATO Deterrence and Defense Posture Review -

Operatie ‘NATO Game Over’ – Waar vrede op het spel staat …

Operatie ‘NATO Game Over’ – Waar vrede op het spel staat …
woensdag 8 februari 2012 12:00

In 2010 wakkerden de Bomspotters de discussie rond de NAVO-kernwapens opnieuw aan. Duizenden mensen namen deel aan acties van burgerlijke ongehoorzaamheid. Dit deed stof opwaaien tot in de VS. De kernwapens liggen er nog steeds, maar Vredesactie geeft niet op.

In de aanloop naar de NAVO-top van mei 2012 in Chicago breidt Vredesactie de campagne nog uit. Vredesactie wil geen rakettenschild, geen NAVO-soldaten in Libië of Afghanistan en geen nutteloze en gevaarlijke kernwapens in ons land. De NAVO creëert meer problemen dan ze oplost.

Een militaire alliantie van een selecte club landen die wereldwijd oorlog voert, die kernwapens heeft en bereid is ze als eerste te gebruiken, is een gevaar voor de wereldvrede. Blijf niet aan de zijlijn staan wachten. Doe mee aan operatie NATO Game Over van Vredesactie.

De komende maanden zijn opnieuw cruciaal voor de toekomst van de kernwapens in Kleine Brogel. De NAVO-lidstaten raakten het op de laatste top in Lissabon in 2010 niet eens over de rol van de Amerikaanse kernwapens in Europa. Daarom wordt die discussie vandaag voortgezet in het kader van de NATO Deterrence and Defense Posture Review.

De NAVO gaat daarbij op zoek naar de juiste mix tussen conventionele en nucleaire wapens en bekijkt waar die wapens ontplooid moeten worden. Op de volgende grote NAVO-top op 20 en 21 mei 2012 in Chicago, debatteren staatshoofden en regeringsleiders over de militaire interventies van de NAVO én nemen ze een beslissing over de aanwezigheid van de Amerikaanse NAVO-kernwapens in België en in Europa. 

Waar de vrede op het spel staat, is geweldloze interventie noodzakelijk

Op zondag 1 april 2012 nemen internationale delegaties deel aan de operatie NATO Game Over met een geweldloze interventie in het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Vredesactie rekent ook op jouw deelname aan het interventieteam. Bereid je voor. In het hele land worden trainingsdagen NATO Game Over georganiseerd. Deelname is gratis. Inschrijven kan via www.vredesactie.be.

Willen vrienden en familieleden liever niet mee op het NAVO-terrein? Geen probleem. Breng ze mee om jou van aan de zijlijn te ondersteunen, aan te moedigen, uit te wuiven. Vanuit heel België zorgen bussen ervoor dat je veilig ter plaatste geraakt en weer thuis. Neem contact op met een regionale groep voor een busticket.

take down
the paywall
steun ons nu!