Eerst soep, dan vrijspraak…
Nieuws, Samenleving, Lokaal, Gent, Voedselzekerheid, Gent, Steven De Geynst, Voedselverspilling, Hof van Beroep, Muffinman -

Eerst soep, dan vrijspraak…

GENT – Woensdag velde het Gentse Hof van Beroep het vonnis in de zaak van ‘muffinman’ Steven De Geynst. Andermaal daagde een honderdtal medeverontwaardigden op om Steven De Geynst een hart onder de riem te steken. Mét resultaat: het hof achtte het bedrieglijk opzet bij het wegnemen van de muffins niet bewezen en sprak De Geynst vrij.

woensdag 8 februari 2012 17:45
Spread the love

Steven De Geynst werd op 22 maart 2010 aangehouden toen hij twee zakken ‘misbakken’ muffins probeerde te ‘ontvreemden’ uit een open afvalcontainer op een open parking van een supermarkt in Rupelmonde.

Vorig jaar op 6 april kwam de zaak voor en op 4 mei werd hij veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf met uitstel van een periode van drie jaar. Hij ging hiertegen in beroep. Op de allerlaatste dag dat dit kon, op vrijdag 23 december, kreeg hij het bericht van Justitie dat de zaak zou voorkomen op 3 januari 2012, een ruime week later en met twee feestdagen ertussen in.

Ondanks de korte tijdspanne waren de steunbetuigingen voor De Geynst een succes. Een honderdtal mensen hield die dag voor het Hof van Beroep in Gent een optocht en betuigde hun steun tot in de rechtszaal.

Op 8 februari viel het verdict: dé vrijspraak. Even voordien hadden medewerkers van de sociaalartistieke organisatie Victoria Deluxe hapjes en soep uitgedeeld aan de massaal opgekomen ‘supporters’ van De Geynst. De soep werd trouwens gemaakt met groenten die door supermarkten dreigden te worden weggegooid.

‘Muffinman’ De Geynst en zijn entourage reageerden opgelucht op het vonnis. Ze hopen dat alle aandacht nu weer kan gaan naar de strijd tegen de voedselverspilling.

Een sfeerverslag in 15 foto’s …

take down
the paywall
steun ons nu!