Nieuws, Samenleving, België, Verontwaardigden, Van verontwaardiging naar verandering, 'Occupy Wallstreet' -

Verontwaardiging en protest – ‘Ongehoord’ lezing

Verontwaardiging en protest zijn weer volop aanwezig in de samenleving. Nigel Williams, Eddy Van Lancker en Thomas Decreus snijden dit thema aan in de tweede ONGEHOORD lezing op 5 maart 2012, een initiatief van STUK in samenwerking met DeWereldMorgen.be

maandag 6 februari 2012 14:48
Spread the love

Protest en verontwaardiging kwamen volop in beeld met de Arabische Lente. Er zijn de indignados en er is de Occupy Wall Street beweging. Demonstraties, betogingen en stakingen zijn er van Griekenland en Portugal tot België en andere landen. Het maatschappelijk fenomeen van de protesteerder is zo groot dat een groot Amerikaans nieuwsmagazine het tot ‘Person of the Year’ uitkoos.

Voor STUK en DeWereldMorgen.be is de groeiende verontwaardiging het thema voor een nieuwe editie van Ongehoord. Thomas Decreus (mede-organisator van de SHAME-betoging), Eddy Van Lancker (federaal secretaris van het ABVV) en Nigel Williams (columnist en stand-up comedian) brengen elk hun kijk, en gaan vervolgens met elkaar en met het publiek in gesprek. Moderator is Dirk Barrez, één van de hoofdredacteuren van DeWereldMorgen.be.

Samen trachten ze antwoorden te vinden op vragen zoals: kunnen we wel spreken van één fenomeen als de idealen en motivaties van deelnemers zo gevarieerd zijn? Hoe verhoudt de manifestatie van politieke en sociale onvrede in België zich tot die in andere landen? Hoe verhouden zich de jongste protestbewegingen tot de oude verontwaardigden die de vakbonden zijn? Hebben de verschillende demonstraties, manifestaties en rellen al een bepaald effect gehad op samenleving en politiek?

Wie er eind januari niet bij kon zijn in op de Avond van de Verontwaardiging in de Beursschouwburg – wegens een uitverkochte zaal – krijgt hiermee een nieuwe kans, weliswaar met een heel anders samengesteld panel.

Praktisch:
5 maart 2012 om 20.00 uur
in STUK – Naamsestraat 96, Leuven

GRATIS
Klik hier om te reserveren

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!