Verslag, Nieuws, Wereld, Occupy Wall Street -

Occupy Washington negeert plannen voor arrestatie

WASHINGTON — Leden van Occupy DC, in Washington, hebben aangekondigd te blijven ondanks de aankondiging van de politie om het kampeerverbod vanaf deze week te handhaven. En ondanks de arrestatie van vierhonderd leden van Occupy Oakland dit weekend.

dinsdag 31 januari 2012 12:58
Spread the love

Verschillende steden hebben de demonstraties al aangepakt. Toen ook in Washington de deadline van de gemeente aanbrak, gisteren om 12 uur, verzamelden de Occupiers zich onder de “Tent der dromen”, een groot blauw zeil over een standbeeld.

“We gaan standhouden en zo lang mogelijk blijven”, zegt Carla Boccella, een verpleegkundige. Sinds oktober kamperen de demonstranten al op het McPhersonplein, zonder dat de parkautoriteit ingrijpt. Na vragen van Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden heeft de gemeente echter besloten het kampeerverbod strenger te handhaven.

Volgens een persbericht willen de activisten “de publieke ruimte verdedigen die we als centrum voor ons activisme hebben gebruikt” en willen ze “vreedzaam de politiek gemotiveerde pogingen weerstaan om de vrije meningsuiting van de 99 procent uitgeslotenen te onderdrukken”.

“Ik denk dat er een confrontatie gaat komen. Ik denk dat het ook op arrestaties gaat uitlopen”, aldus Boccella. De deelnemers zullen niet uit hun tenten worden verwijderd, maar kunnen wel worden gearresteerd of worden opgeroepen voor de rechter te verschijnen.

Daklozen

Volgens Bocella worden de daklozen in de stad hierdoor gediscrimineerd. Die voegden zich al snel bij de activisten, die eten en kleding deelden en voor gratis medische hulp zorgden. In Washington DC leven naar schatting 6500 daklozen. De stad heeft op twee steden na de meeste armoede in de VS. In de wijk Ward Eight is de werkloosheid de hoogste van het land.

Verschillende deelnemers geven nu aan dat ze ergens anders gaan slapen om het verbod te omzeilen. Slapen is niet toegestaan, maar overdag hier protesteren wel.

– – – – – – – –
Auteur: Charundi Panagoda

take down
the paywall
steun ons nu!