Nieuws, België, Gent, De vooruit, Gent, Staking 30 januari, We Strike Back -

‘We Strike Back’ in Gentse Vooruit

GENT – Op maandag 30 januari - de dag van de algemene staking - wilde Vooruit de broodnodige nuance brengen in het stakingsdebat. Open brieven voor en tegen de staking, stakers versus niet-stakers, jong versus oud … Maar weten we nu eigenlijk waarover de staking precies ging? En konden we in plaats van het werk neer te leggen ook iets anders gedaan hebben?

maandag 30 januari 2012 23:45
Spread the love

Vooruit wou een forum  bieden en ging op zoek naar nuance in de massa aan voor- en tegenstemmen in het stakingsdebat.

“We wilden de juiste informatie bieden om gefundeerde meningen te vormen en om op zoek te gaan naar alternatieven”, klinkt het bij de organisatoren van ‘We strike back’. Infoloketten, debatten, een keynote … De dag was gevuld met interessante sprekers, mensen en topics.

Voor het avondprogramma nodigden DeWereldMorgen.be samen met Vooruit enkele kunstenaars uit die ‘s morgensvroeg naar de stakingsposten waren geweest. Ze brachten vervolgens hun impressies mee naar de Theaterzaal.

Paul Verhaeghe (UGent) zorgde voor de afsluitende lezing.

Een sfeerverslag in 15 foto’s …

take down
the paywall
steun ons nu!