Nieuws, België, Lokaal, Dexia, Gent -

Klachtenactie tegen Dexia en Gemeentelijke Holding in Gent

GENT - "De komende jaren dient een groot deel van uw belastinggeld niet voor goed onderwijs, openbaar vervoer of gezondheidszorg, maar wel om de schuld van de banken af te betalen", luidt het bij een Gents burgercollectief. Zaterdag dienden een tiental inwoners van Gent in naam van hun gemeente bij de politie klacht in wegens oplichting. Beklaagden van dienst: Dexia en de Gemeentelijke Holding.

zaterdag 28 januari 2012 18:57
Spread the love

“25 miljard euro! Dat hebben de banken de burger de laatste drie jaar gekost!” Een collectief van burgers heeft er genoeg van en meent dat het tijd is voor een welgemeende ‘J’accuse’.

Onze gemeenten verliezen een smak geld. Werkgelegenheid en dienstverlening komen in gevaar. We moeten langer werken en meer belastingen betalen. En die belastingen zullen deze keer niet dienen voor openbaar vervoer of gezondheidszorgen.

“Ze willen ons de schulden van de banken doen betalen”, klinkt het. Volgens het burgercollectief betaalde elke Belg hiertoe al 2500 euro en staat hij garant voor 13900 euro. Ze zijn er ook van overtuigd dat de Dexia-commissie een doofpotoperatie wordt en dat de financiële put die bankiers groeven, met belastinggeld zal worden opgevuld.

De voorbije week vonden er al acties plaats in Antwerpen. Vandaag is er in Gent, en ook in Mol actie gevoerd.

take down
the paywall
steun ons nu!