Nieuws, Economie, België -

ABVV-jongeren begraven jobs

Brussel -- Enkele tientallen jongeren van het ABVV hielden vrijdagavond een symbolische begrafenisceremonie aan het kabinet Van Quickenborne. Met de actie willen ze de minister duidelijk maken dat hij met zijn pensioenplannen de toekomstperspectieven van jongeren begraaft.

zaterdag 28 januari 2012 13:55
Spread the love

“We voeren hier als jongeren een actie tegen de pensioenplannen van de regering. Want als ouderen verplicht worden langer te werken, wordt de jobmarkt nog krapper voor de jongeren”, aldus Geert Haverbeke van het ABVV.

“Op pensioen gaan is helemaal geen privilege. Het is zowel goed voor de ouderen als voor jongeren die meer ruimte krijgen op de arbeidsmarkt. Er zijn nu al 100.000 jongeren werkloos. Wat is het verschil tussen werkloosheid betalen of pensioen betalen? De pensioenplannen die nu klaarliggen zullen de jongerenwerkloosheid niet oplossen, integendeel.”  

“Er schuilt een neoliberale logica achter het beleid van Van Quickenborne. Permanent een grote groep werklozen houden die op zoek moeten naar werk, zorgt ervoor dat de werkenden niet teveel eisen zullen stellen. Want ze weten dat er tientallen jongeren staan aan te schuiven om hun plaats in te nemen”, aldus Geert Haverbeke.

Een delegatie van de jongeren werd ontvangen door een vertegenwoordiger van de minister. 

take down
the paywall
steun ons nu!