Verslag, Nieuws, Economie, Cultuur, België -

Beleef de staking van op de eerste rij met DeWereldMorgen.be in Vooruit

Tijdens de algemene staking van maandag 30 januari kan u in levende lijve de redactie van DeWereldMorgen.be aan het werk zien in Vooruit in Gent. Voor dag en dauw trekken we met enkele kunstenaars naar de stakersposten in de buurt van Gent. 's Avonds brengen zij hun impressie in de theaterzaal.

vrijdag 27 januari 2012 22:29
Spread the love

Een algemene staking in gemeenschappelijk vakbondsfront is een zeldzaam en bovendien zeer complex gebeuren. DeWereldMorgen.be probeert klaarheid te scheppen en stuurt reporters naar alle hoeken van het land. We roepen ook de stakers op om hun beelden op te sturen voor de grootste collectieve film over de staking. De verslaggeving kan u al van ‘s morgens vroeg vinden op de website.

In de namiddag kan u ons ook live aan het werk zien in Vooruit in Gent. U vindt ons in het café van Vooruit. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en krijgt u als eerste de binnenkomende beelden te zien.

De live-redactie is onderdeel van We strike back, het evenement waarmee cultuurhuis Vooruit nuance wil aanbrengen in het verhitte debat.

Naast een reeks gesprekken over prangende thema’s brengen jonge kunstenaars ‘s avonds een impressie van hun bezoek aan de stakersposten. De dag wordt afgesloten met een lezing door psycholoog Paul Verhaeghe.

Het volledige programma:
http://westrikeback.vooruit.be/?page_id=23

take down
the paywall
steun ons nu!