De SP.A en de staking van 30 januari

De SP.A en de staking van 30 januari

donderdag 26 januari 2012 12:33
Spread the love

Bruno Tobback vindt de staking schandalig en vraagt zich af of het ABVV niet weet hoeveel deze regering wel voor de mensen doet? Ook vermeld hij te pas en te onpas dat hij geen lid is van het ABVV. Daarmee bedoelt hij waarschijnlijk dat daarom ook de 1,5 miljoen leden van het ABVV  hun mond moeten houden en naar de pijpen van Tobback moeten dansen.
Het ABVV weet maar al te goed wat deze regering doet voor de mensen. En we weten ook verdomme goed wat deze regering doet voor de banken en de bedrijven. Kort gezegd komt het erop neer dat de werkende bevolking en degenen die moeten overleven van een uitkering sterk verarmen en in vele gevallen zelfs in de armoede worden gedwongen. Dat is het wat deze regering doet voor de mensen. De banken dragen een habbekrats bij maar waren er tevens als de kippen bij om te zeggen dat ze hun schamele bijdrage zullen doorrekenen aan de klant. En de banken kennende zullen ze dat wel dubbel en dik doorrekenen en dit zien als een kans om nog wat extra winst te maken op kap van de werkmensen. Wat deze regering ook doet is de notionele intrest niet afschaffen en op die manier voor de zoveelste keer miljardencadeaus geeft aan de bedrijven. Elke baan die daarmee gecreëerd wordt kost aan de belastingbetaler € 123 miljoen (berekening ACV)!!
De bezuinigingen op de werklozen werden niet voorgesteld door de VLD, CD&V, MR, CDH of PS maar door de SP.a. We weten nu dus ook dat de a van SP.a staat voor asociaal. Ondertussen gaat er geen financieel schandaal voorbij of de SP.a zit er voor iets tussen. Daarom plegen ze niet altijd illegale feiten maar de graaicultuur is sterk ingebed in Tobback’s troepen. Kijken we maar naar de wedde en premies van Luc Vandenbossche. De ontslagpremie van de Batselier en direct daarna een vetbetaald postje in de nationale bank (en we weten wat die ervan bakt de laatste tijd). Tobback zou dus beter wat nederiger worden en zwijgen over het ABVV en eens komaf maken met de graaicultuur in zijn eigen partij. Dit zou de geloofwaardigheid van de SP.a zeker ten goede komen. Ik heb daarentegen de indruk dat de SP.a tevreden is met het sociologisch minimum aantal stemmen die ze nu heeft zolang ze maar aan de macht kan blijven en zichzelf bedienen.

take down
the paywall
steun ons nu!