Liefde aan wettelijke banden gelegd
Humor, Europese Commissie, De Wever, Milquet, Vlaams Belang, Wetsvoorstel, Liefde, Sarcasme -

Liefde aan wettelijke banden gelegd

donderdag 19 januari 2012 17:20
Spread the love

“Werkloze en chronisch zieke of invalide mannen hebben na verloop van tijd geen recht meer op liefde.”  Zo luidt het nieuwe wetsvoorstel Milquet-Dewever.

Beide hebben ze hun eigen motivatie.

Milquet vind het een belediging dat een vrouw “opgezadeld” zou zitten met een man die werkloos is dan wel chronisch ziek of invalide.  Ze droomt er verder van dat deze mannen in dergelijke situatie ook een boete aan hun vriendin / vrouw zouden moeten betalen.

De Wever kadert dit in het activeringsbeleid tegen “de werkonwillige profiteurs” en hoopt zo mannen harder aan te pakken.  Hij droomt er verder van dat in de toekomst met een C4 ook een relatie / huwelijk per direct verbroken wordt.

De Europese Commissie juicht het voorstel alleszins toe.  Immers een relatie waarin één van beide partners geen vast inkomen heeft is economisch niet interessant, het brengt tevens de “nulbegroting van het koppel” in gevaar.

Ook Vlaams Belang laat weten voorstander te zijn van het voorstel.  “Als je geen job hebt / houdt, geldt dat ook voor een vriendin / vrouw.”  Ze dromen er verder van om dergelijke mannen ook te verbieden zich voort te planten.  “De zwakken moeten er uit.”

UPDATE :
Een onbekende actiegroep verspreidde net een pamflet.  Zij roepen op dit repressieve voorstel te laten plaatsruimen voor “begrip, dialoog en wederzijds respect”.  Zij stellen “opzetten tegen elkaar werkt enkel contraproductief”.  Zij hopen dat “kopels deze moeilijkheid en eventuele problemen samen overkomen om zo sterker worden met hun relatie / huwelijk”.

take down
the paywall
steun ons nu!