Verslag, Nieuws, Botanique, Joelle Milquet, De Warande, Bonjour festival, Jaco Van Dormael, Aeroplane -

Turnhouts Festival Bonjour2 geeft Carte Blanche aan Botanique

In Turnhout buigen ze zich voor de tweede keer over de vraag of Vlamingen en Franstaligen echt zo verschillend zijn als sommige politici ons willen laten geloven. De Warande giet het in een heus kunstenfestival dat onder de taalgrens gaat kijken, met naast film, literatuur, performance en fotografie ook dans en muziek. En die laatste krijgen we dankzij de Brusselse Botanique.

donderdag 12 januari 2012 22:37
Spread the love

Bestaat er zoiets als een Belgische culturele identiteit? Na de ellenlange regeringsvorming kon een tweede editie van Festival Bonjour in het kader van Turnhout 2012 niet uitblijven. De Warande ging dan ook naarstig op zoek naar wat leeft onder de taalgrens.

Daarom kunst van artiesten en organisaties die in het Franstalig landsgedeelte en Brussel, een bijzondere plaats innemen in de cultuur. Onder de grote namen cineast Jaco Van Dormael, choreografe Michèle Anne De Mey en de fotografen Lucia Rodochonska en Jean-Louis Vanesch. Verder is er een tentoonstelling van het Waalse architectenbureau Matador, een performance van Dominique Roodthooft en de voorstelling ‘Historia Abierta’ van Lorent Wanson.

Naast al dit moois geeft De Warande ook een Carte Blanche aan de Brusselse muziektempel Botanique. Het resultaat is een avontuurlijk programma op 28 januari met daarin namen als BRNS, de Luikse top-deejay Aeroplane en het Vlaamse Vive La Fête. Die acts zullen de Kuub laten dansen, terwijl ook in de Houten Zaal een aantal dance-acts acte de présence geven, onder meer Cupp Cave en Compuphonic.

Tussen haakjes: de Waals-Brusselse politica Joëlle Milquet komt het festival openen met een publieksinterview, niet over politiek, maar over de cultuur van onze zuiderburen.

Festival Bonjour in De Warande van 28 januari tot 5 februari. Info hier.

take down
the paywall
steun ons nu!