Samenleving, Lokaal, Brugge, Vastgoed, Stijgende huurprijzen, Occupy Brugge -

Occupy Brugge op nieuwjaarsdrink

BRUGGE - Brugge is de op één na duurste centrumstad aan het worden. Een huis kopen in Brugge is niet meer betaalbaar en ook de huurprijzen swingen stilaan de pan uit. Occupy Brugge heeft dit zondag 8 januari met een actie tijdens de nieuwjaarsdrink onder de aandacht gebracht.

maandag 9 januari 2012 11:50
Spread the love

Alke van Occupy Brugge vertelt: “De nieuwjaarsdrink van stad Brugge was natuurlijk een uitgelezen kans om nog wat na te vieren. Op het gemak er een paar te drinken op kosten van de stad, en daarna weer naar huis, zalig toch.”

Maar wat als je geen huis hebt? “Voor steeds meer onder ons wordt het na twee crisissen in drie jaar tijd steeds moeilijker om een betaalbaar huis te vinden, of om een lening voor het huis nog af te betalen voor de bank het terugpakt. En dat terwijl er tegelijkertijd steeds meer huizen leegstaan in Brugge.”

“Wij vinden dat deze situatie duidelijk aantoont dat er iets fout loopt in het huisvestingsbeleid, om nog maar te zwijgen over het gebrek aan opvangplaatsen voor daklozen deze winter. Daarom voeren wij nu actie om de aandacht te vestigen op deze problematiek. Want een nieuw jaar stemt ook tot nadenken over wat dit jaar beter kan.”
 

take down
the paywall
steun ons nu!