Lokaal, Antwerpen, Kom u verwarmen aan 't stad, Nieuwjaarsdrink Antwerpen 2012, Antwerpen wintert -

Nieuwjaardrink en gratis schaatspartij in Antwerpen

ANTWERPEN - Op zondag 8 januari waren alle Antwerpenaars weer welkom op de traditionele nieuwjaarsdrink op de Grote Markt en Suikerrui. Met 15.000 waren ze en het kan dan ook een voltreffer genoemd worden. Als geschenkje voor het nieuwe jaar, mochten ze die dag ook gratis gaan schaatsen op de ijspiste op het Steenplein die al razend succesvol is gebleken.

maandag 9 januari 2012 12:00
Spread the love

Tijdens dit groot volksfeest trakteerde het stadsbestuur traditiegetrouw op hapjes en drankjes en iedereen die komt vieren, krijgt een cadeautje mee naar huis.

Alle aanwezige mannen kregen een muts cadeau van de stad Antwerpen, de vrouwen een baret en de kinderen een slee. In totaal werd er 1.350 liter oosterse noedelsoep geschonken, 1.000 liter glühwein, 700 liter fairtradefruitsap en 700 liter warme chocomelk.

Daarnaast waren er 75 vaten WinterKoninck en fairtrademuntthee. Om te eten waren er 7.000 porties frieten en churros. Alles samen 30.000 euro. Dus 2 euro per deelnemer, moet toch kunnen voor een volksfeest!

take down
the paywall
steun ons nu!