Verslag, Nieuws, België -

Optocht voor Muffinman

GENT - Met een optocht en de verkoop van muffins steunden enkele tientallen sympathisanten en medeverontwaardigden 'muffinman' Steven De Geynst. Het Gentse Hof van Beroep behandelde dinsdag het beroep dat hij aantekende tegen zijn eerdere veroordeling tot zes maanden celstraf met uitstel. Op 8 februari volgt de uitspraak.

dinsdag 3 januari 2012 18:31
Spread the love

Steven De Geynst werd op 22 maart 2010 aangehouden toen hij twee zakken muffins probeerde te ‘ontvreemden’ uit een open afvalcontainer op een parking naast een grootwarenhuis. De rechter hield geen rekening met het nobele doel van Steven De Geynst, die het voedsel wilde uitdelen aan armen. Hij werd veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel van een periode van drie jaar. Hij ging in beroep. Steven De Geynst zijn verontwaardiging werd gedeeld door vele mensen die voor de pleidooien een optocht hielden van de Korenmarkt tot aan het Koophandelsplein. Met de verkoop van muffins zamelden ze geld in voor de gerechtskosten.

take down
the paywall
steun ons nu!