Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Chabad-Lubavitch, Joodse feesten, Feest der Lichten -

Chanoekah: Joods feest van de lichten in Antwerpen

ANTWERPEN - Ieder jaar van de vijfentwintigste van de Joodse maand Kislev tot de tweede van de maand Tevet (tweede helft december) vieren de Joden gedurende acht dagen Chanoeka oftewel het Inwijdingsfeest of het Feest van de Lichten. Dit gaat telkens samen met het aansteken van de grote kandelaar. Er was ook een vuurshow, tombola en snoep voor iedereen.

vrijdag 23 december 2011 10:20
Spread the love

Op woensdag 21 december vond de openbare aansteking van de Chanoeka-lichten plaats op de Antwerpse Loosplaats en op donderdag 22 december in de Antwerpse Stadsfeestzaal.

Aanvankelijk was Chanoeka een sober feest. Maar door de tijd is het een vrolijk familiefeest geworden. Kinderen zijn een speciale plaats gaan innemen. Zo is Chanoeka een feest geworden waarop kinderen cadeautjes krijgen. Vaak elke dag van het feest één, telkens iets groter en duurder met de achtste dag natuurlijk hét cadeau.

take down
the paywall
steun ons nu!